8. 11. 2022

Souboj startupů rozdal ceny v celkové hodnotě přes 100.000,- Kč

eventy

V sobotu 5.11. se v olomoucké Pevnosti poznání sešly startupové projekty z celé České republiky, aby poměřily své síly a utkaly se v tzv. Souboji startupů. Akce proběhla už pátým rokem v rámci univerzitního UP Business Campu. Soutěž tradičně pořádá olomoucký Startup Klub z.s. za podpory Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého, Inovačního centra Olomouckého kraje a agentury CzechInvest.

V odborné porotě, která soutěžní projekty hodnotila, usedli Dr. Ing. Petr Kubečka, ředitel Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci, Mgr. et Mgr. Martin Marek, projektový manažer agentury CzechInvest, Ing. arch. Kateřina Bortlová za Inovační centrum Olomouckého kraje, Ing. Jakub Vitásek, šéf vývoje v ESMEDIA Interactive s.r.o. a Ing. Pavel Sedláček, zakladatel Startup Klub z.s., která soutěž pořádá.

Mezi finalisty se letos probojovaly dva olomoucké projekty a jeden ze Slovenska. Bronzovou medaili vybojoval projekt Planujou z oblasti chytrého územního plánování, který před startupovým publikem představil architekt Miloslav Otáhal. Druhou příčku obsadil tým Kristiana Kredatuse s projektem EDIRIS, zaměřeným na nové technologie pro optimalizaci výživy farmářského dobytku. Celkovým vítězem soutěže se pak stal projekt DRON-PORT olomouckého inovátora Ondřeje Vaňka, který se svou chytrou přistávací platformou cílí na širokou komunitu profesionálních a institucionálních provozovatelů dronů.

Finalisté si mezi sebou rozdělili odměny v celkové hodnotě přes 100.000,- Kč.