27. 11. 2023

Rekordní počet přihlášených i hodnota cen.
To a mnoho dalšího přinesl šestý ročník Souboje startupů.

eventy

​V listopadu proběhl už šestý ročník Souboje startupů, který se v rámci konference UP Business Camp uskutečnil v prostorách Pevnosti poznání v Olomouci. Letošní ročník přilákal několik rekordních čísel a jednu velkou změnu v programu. Kromě soutěže Business Camp přinesl také bohatý program plný přednášek od významných hostů.

Souboj startupů je akce s šestiletou tradicí, která v průběhu let prošla mnoha změnami. První tři roky bojovali o místa finalisté před stovkou olomouckých investorů, byznysmenů a institucionálních partnerů při tzv. Business plesu v kongresovém centru NH Collection Olomouc. Covidová opatření tuto tradici narušila, což ovšem přispělo k navázání strategického partnerství mezi organizátory a Vědeckotechnickým parkem Univerzity Palackého v Olomouci.

Za organizací Souboje startupů stojí olomoucká organizace StartupKlub.cz z.s., která ve spolupráci VTP UP již řadu let vytváří regionální startupový ekosystém. Konference UP Business Camp poskytla už třetím rokem prostory Pevnosti poznání pro Souboj startupů a letos jsme mohli zaznamenat skutečně rekordní čísla v počtu přihlášených – která čítala přesně 21 nadšenců, kteří mají v hlavě nápad nebo něco budují a chtějí jej posouvat dále. Po deadlinu dokonce ještě jeden přihlášený přibyl.

​Tento rekordní počet přihlášených způsobil změnu v programu, kterou bylo semifinále, jenž proběhlo v kancelářích jednoho z významných partnerů akce – společnosti Arrows ETL Global.

Návštěvníci mohli vidět mnoho různých odvětví a mnoho různých startupistů, kteří se vydali za svým cílem. Jak tomu, ale bývá, formálně mohou být výherci pouze tři. Na prvním místě se umístilo Ergobody v čele s Tomášem Mixou, který se svým spoluzakladatelem vyvinul online platformu pro fyzioterapeuty, maséry či terapeuty, díky které mohou rychle a jednoduše zaznamenávat anamnézu pacienta, vývoj diagnózy i samotnou terapii. Vytvořili tak systém, který dává specialistům perfektní přehled o jednotlivých pacientech a pracovištích. Druhou příčku obsadila aplikace Believer Matěje Plška, jenž usnadňuje agendu celého společenství kněžím, organizátorům setkání, účetním ale i řadovým členům. Třetí místo patřilo startupu Citymind, se kterým se přihlásila Tereza Hrbková se svým týmem. Citymind představuje AI chatbota jménem Tessa, který je určen pro města, obce i další veřejné instituce. Chatbot je schopen neustále poskytovat informace občanům a umožňuje rychlou a efektivní komunikaci. Další rekordní hodnotou letošního ročníku byli právě ceny, jež výherci obdrželi a které přesahovaly hodnotu přes 200 000 korun.

Se speciální cenou ICOK a finanční částkou 60 000 korun odešel startup FreshenUP Milana Šišmy a Adama Šotka. Jedná se o aplikaci pro klienty i poskytovatele všech beauty a wellness služeb.

Celá soutěž by se neobešla bez sponzorů soutěže, kteří ji podpořili finančně či cenami pro výherce. Poděkování patří hlavním partnerům, kterými jsou ESMEDIA Interactive, Arrows ETL Global, DUNA ekonomický software, Inovační centrum Olomouckého kraje, Czechinvest, Vědeckotechnický park Univerzity Palackého a Okresní hospodářská komora Olomouc.

Další novinky

GABLE STUDIO – pojďme s dobou a ukažme nejen dětem, že učení může být zábava
26. 04. 2024

GABLE STUDIO – pojďme s dobou a ukažme nejen dětem, že učení může být zábava

Lenka Gabrielová je jednou z účastnic soutěže Souboj Startupů, která i přes nelehké překážky, které si pro ni život připravil, šla a bojovala za svůj nápad. Díky své vášni do 3D technologií přivedla na svět SINET hry, kterými ukazuje, že učení nemusí být nuda a potvrzuje tak myšlenku J. A. Komenského, která říká, pokud je škola hrou, baví všechny a předá dětem mnohem víc. Jak vzniklo GABLE Studio a jaká pro ni byla účast v Souboji Startupů?

Více
eventy
27. 11. 2023

Rekordní počet přihlášených i hodnota cen. To a mnoho dalšího přinesl šestý ročník Souboje startupů.

V listopadu proběhl už šestý ročník Souboje startupů, který se v rámci konference UP Business Camp uskutečnil v prostorách Pevnosti poznání v Olomouci. Letošní ročník přilákal několik rekordních čísel a jednu velkou změnu v programu. Kromě soutěže Business Camp přinesl také bohatý program plný přednášek od významných hostů.

Více
eventy
11. 2. 2021

Souboj startupů při UP Business camp proběhl již potřetí

Olomoucký Startup Klub usiluje o podporu lokálních startupů nejrůznějšími aktivitami – od samotného vyhledávání nových talentů, přes jejich propojování s investory, až po networkingové a jiné akce. A právě událost Souboj startupů při UP Business Camp bývá pomyslnou třešničkou na dortu našeho každoročního snažení. Poslední ročník proběhl v listopadu 2020, s ohledem na aktuální dění poprvé kompletně online. Jaké projekty se představily investorům a kdo ze souboje odešel jako vítěz?

Více
eventy